3 Adet soğan
4 Adet domates
1 Su bardağı süt
4 Su bardağı et suyu
500 gr kıyma
6 Çorba kaşığı un
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Adet yumurta
Hazırlanışı
- Unu yağın içinde kavurun.
- İnce ince kıyılmış soğanı ilave edin.
- Soğanlar kavrulurken doğranmış domates ve et suyunu ilave edin.
- Yaklaşık 40 dakika sonra süzgeçten geçirin.
- Kıymalardan küçük küçük misket köfteler yapın ve süzdüğünüz çorbanın içine atıp, tekrar ateşe oturun.
- 15 Dakika daha pişirin.
- Süt ile yumurtaları çırpın ve çorbayı ateşten indirirken karıştırarak yavaş yavaş içine katın.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder