5 Aralık 2011 Pazartesi

Roka Çorbası



Malzemeler
Yarım kilo roka
1 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı et suyu
4 Su bardağı su
Tuz, karabiber


Hazırlanışı
  • Rokaları temizleyip, yıkayın.
  • 4 Su bardağı su ile haşlayın.
  • Blendırdan veya tel süzgeçten geçirin.
  • Yağı bir tencerede eritin ve unu ilave edip, sararana dek kavurun.
  • Haşlanmış rokaları suyu ile birlikte karıştırarak ilave edin.
  • Et suyu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan