Malzemeler
2 Adet havuç
3 Adet kabak
2 Adet soğan
7 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
5 Su bardağı sıcak tavuk suyu
1.5 Su bardağı süt kreması
3 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber
Hindistancevizi rendesi
Süsleme için :
2 Dilim bayat ekmek kabuğu
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Havuç ve kabakları temizleyip doğrayın ve bol tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın.
- Sığanları halka halka dilimleyip, 3.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
- 1 Çorba kaşığı tavuk suyu ilave edip kısık ateşte pişirin ve kabağı ekleyin.
- Havuçları yağlanmış teflon tavada pembeleştirin.
- İki ayrı tavadaki sebzelere yarımşar su bardağı sıcak tavuk suyu ilave edin.
- 1 tutam tuz ve karabiber serpip sebzeler yumuşayana dek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Ilınınca her ikisinide ezip püre haline getirin.
- Kalan tereyağını derin bir tencerede kızdırın.
- Unu ilave edip pembeleştirin.
- Kalan tavuk suyu, süt kreması, kıyılmış taze soğan sapı, hindistancevizi, tuz ve kaabiberi ilave edip karıştırın.
- Kremalı sosu iki tencereye paylaştırın.
- Birine havuç, diğerine kabak püresini ilave edin.
- Her ikisini de ısıtın.
- Kabaklı çorbayı kaselere bölüştürüp, ortasına havuçlu çorbayı dökün.
- Ayrı bir yerde sıvıyağda kızartılmış küp ekmek ve kıyılmış taze soğan sapı ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder