5 Aralık 2011 Pazartesi

Renkli Sebze Çorbası



Malzemeler
2 Adet havuç
3 Adet kabak
2 Adet soğan
7 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
5 Su bardağı sıcak tavuk suyu
1.5 Su bardağı süt kreması
3 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber
Hindistancevizi rendesi
Süsleme için :
2 Dilim bayat ekmek kabuğu
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Havuç ve kabakları temizleyip doğrayın ve bol tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın.
  • Sığanları halka halka dilimleyip, 3.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
  • 1 Çorba kaşığı tavuk suyu ilave edip kısık ateşte pişirin ve kabağı ekleyin.
  • Havuçları yağlanmış teflon tavada pembeleştirin.
  • İki ayrı tavadaki sebzelere yarımşar su bardağı sıcak tavuk suyu ilave edin.
  • 1 tutam tuz ve karabiber serpip sebzeler yumuşayana dek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Ilınınca her ikisinide ezip püre haline getirin.
  • Kalan tereyağını derin bir tencerede kızdırın.
  • Unu ilave edip pembeleştirin.
  • Kalan tavuk suyu, süt kreması, kıyılmış taze soğan sapı, hindistancevizi, tuz ve kaabiberi ilave edip karıştırın.
  • Kremalı sosu iki tencereye paylaştırın.
  • Birine havuç, diğerine kabak püresini ilave edin.
  • Her ikisini de ısıtın.
  • Kabaklı çorbayı kaselere bölüştürüp, ortasına havuçlu çorbayı dökün.
  • Ayrı bir yerde sıvıyağda kızartılmış küp ekmek ve kıyılmış taze soğan sapı ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan