5 Aralık 2011 Pazartesi

Patatesli Pırasa Çorbası



 Malzemeler
3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz

Hazırlanışı
  • Patatesleri soyun.
  • Pırasaların başını kesin ve üst kabuklarını ayıklayın.
  • Küçük küçük keserek bir tencereye alın.
  • Üzerine su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın.
  • Blendırdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin.
  • Bu arada bir tencereye margarini alıp, eritin.
  • Unu ilave edip, hafifçe sararana dek kavurun.
  • Üzerine pırasa, patates ve haşlama suyunu devamlı karıştırarak ilave edin.
  • Unun topaklaşmamasına özen gösterin.
  • Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan