Malzemeler
3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz
3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
- Patatesleri soyun.
- Pırasaların başını kesin ve üst kabuklarını ayıklayın.
- Küçük küçük keserek bir tencereye alın.
- Üzerine su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın.
- Blendırdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin.
- Bu arada bir tencereye margarini alıp, eritin.
- Unu ilave edip, hafifçe sararana dek kavurun.
- Üzerine pırasa, patates ve haşlama suyunu devamlı karıştırarak ilave edin.
- Unun topaklaşmamasına özen gösterin.
- Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder