5 Aralık 2011 Pazartesi

Patates Çorbası



Malzemeler
50 Gr sıvı veya katı yağ,
3 Adet büyük patates,
2 Adet soğan,
3 Su bardağı et veya tavuk suyu,
1 Su bardağı süt,
100 Gr kaşar peyniri,
Tuz,
Karabiber,
2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.


Hazırlanışı
  • Soğanları rondoda kıyın ve yağ ile tencerede kavurun.
  • Patatesleri soyun ve yıkayın,küçük küpler halinde doğrayın.
  • Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun.
  • Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.
  • Sonra tencereden patateslerin biraz alıp rondoda püre haline getirin(veya ezin).
  • Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın.
  • Sıcak haldeki sütü ekleyin,kısık ateşte bekletin.
  • Bu arada peyniri rondoda kıyın,çorbaya ekleyip ateşi kapatın.
  • Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan