Malzemeler
50 Gr sıvı veya katı yağ,
3 Adet büyük patates,
2 Adet soğan,
3 Su bardağı et veya tavuk suyu,
1 Su bardağı süt,
100 Gr kaşar peyniri,
Tuz,
Karabiber,
2 Yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.
Hazırlanışı
- Soğanları rondoda kıyın ve yağ ile tencerede kavurun.
- Patatesleri soyun ve yıkayın,küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğanların kavrulmasını beklemeden ekleyin,birlikte iyice kavurun.
- Et suyunu kavrulmuş olan patateslere ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.
- Sonra tencereden patateslerin biraz alıp rondoda püre haline getirin(veya ezin).
- Bütün haldeki patateslerle yeniden karıştırın.
- Sıcak haldeki sütü ekleyin,kısık ateşte bekletin.
- Bu arada peyniri rondoda kıyın,çorbaya ekleyip ateşi kapatın.
- Tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder