5 Aralık 2011 Pazartesi

Nohutlu Gürcü Çorbası Tarifi


Malzemeler
1 Su bardağı nohut
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
Yarım çay kaşığı safran
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat

Hazırlanışı
  • Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın.
  • Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.
  • Suyunu süzüp bekletin.
  • Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
  • Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Nohutları ilave edin.
  • Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
  • Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
  • Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan