1 Su bardağı nohut
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
Yarım çay kaşığı safran
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat
Hazırlanışı
- Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın.
- Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.
- Suyunu süzüp bekletin.
- Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
- Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Nohutları ilave edin.
- Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
- Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
- Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder