Malzemeler
500 gr bezelye
2 Adet arpacık soğan
Yarım adet kereviz
50 gr dilimlenmiş pastırma
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincanı krema
4 Su bardağı et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
2 Dilim tost ekmeği
Tuz, tane kırmızıbiber
500 gr bezelye
2 Adet arpacık soğan
Yarım adet kereviz
50 gr dilimlenmiş pastırma
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincanı krema
4 Su bardağı et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
2 Dilim tost ekmeği
Tuz, tane kırmızıbiber
Hazırlanışı
- Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın.
- Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin.
- 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin.
- Sık sık karıştırarak kavurun.
- Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
- Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın.
- Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin.
- Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın.
- Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın.
- Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder