Malzemeler
500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı su, etsuyu veya tavuk suyu
(et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.
- Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
- Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
- Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun.
- Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
- Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
- Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
- 10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın.
- Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder