5 Aralık 2011 Pazartesi

Mercimekli Buğday Çorbası

Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz



Hazırlanışı
  • Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım.
  • Üzerine 6 bardak su ekleyelim.
  • Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim.
  • Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım.
  • Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım.
  • Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım.
  • Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım.
  • Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan