Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz
Hazırlanışı
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aşurelik yarma
6 su bardağı su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz
Hazırlanışı
- Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım.
- Üzerine 6 bardak su ekleyelim.
- Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim.
- Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım.
- Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım.
- Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım.
- Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım.
- Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
- Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder