Malzemeler
2 Kahve Fincanı Kırmızı Mercimek
1 Litre Et Suyu veya Su
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Havuç
1 Baş Soğan
2 Kahve Fincanı Kırmızı Mercimek
1 Litre Et Suyu veya Su
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Havuç
1 Baş Soğan
Hazırlanışı
- Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun.
- Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce kavurun.
- Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ve suyu ilave edin.
- Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin.
- Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın.
- Arzuya göre nane, karabiber veya kırmızı biberle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder