5 Aralık 2011 Pazartesi

Mercimek Köftesi II


Malzemeler
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
2 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Litre Su
1 Baş Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Bardağı Su
1 Demet Maydanoz
6-7 Sap Yeşil Soğan
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz

Süslemek İçin;
Marul veya Kıvırcık

Hazırlanışı
  • Bir tencereye 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp koyun ve 1 litre su ile kaynatın.
  • Bir miktar sulu bırakalım.
  • Bir kaba 8kapaklı olursa daha iyi olur) 2 su bardağı ince bulguru vecüzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
  • Kabın kapağını kapatarak 30-40 dakika bekletelim. Bulgurlar içerisinde iyice şişsin.
  • Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın.
  • Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları kavurun.
  • Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.
  • Karabiberi ve pulbiberi de ekleyip karıştırın.
  • 1 çay bardağı suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
  • Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
  • Tüm malzemeyi tekrar karıştırın ve 15 dakika yoğurun.
  • Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Maydanozu da yıkayıp kıyın.
  • Bunları da tüm malzemeye ekleyin ve karıştırın.
  • Köfte şekli vererek üzerine marul dizilmiş servis tabağına alın.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayın Blog Yöneticisi,

Size ulaşmaya çalışıyoruz lütfen bizim ile temasa geçebilirmisiniz. gungoryildirim34@gmail.com
Konu acildir...!

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan