2 Su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Soğan
Tuz
3 Yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan
Hazırlanışı
- Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
- Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
- Yumuşayıncaya kadar haşlayıp ateşen alın.
- Bulguru yıkayıp mercimeğe ilave edin.
- Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
- Bulgur yumuşayınca kapağını açıp soğumaya bırakın.
- Sıvıyağda kızdırın.
- Soğanı kıyıp yapda pembeleştirin.
- Salçayı ekleyip karıştırın.
- Soğanlı karışımı mercimekli bulgura ilave edip yoğurun.
- Maydonoz ve taze soğanı kıyıp ekleyin.
- Tuz serpip iyice yoğurun.
- Köfte şekli vererek servis tabağına dizin.
0 yorum:
Yorum Gönder