5 Aralık 2011 Pazartesi

Marullu Kokteyl Salatası

Malzemeler
1 Adet Marul
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Kereviz
1 Adet Ekşi Elma
2 Adet Havuç
3 Adet Haşlanmış Yumurta Beyazı
Sos:
3 Adet Haşlanmış Yumurtanın Sarısı
1 Çaybardağı Dövülmüş Ceviz İçi
2 Çorba Kaşığı Çiğ Krema
1 Çay Kaşığı Tozşeker
Yarım Limonun Suyu
1 Kahve Fincanı Zetin Yağı
1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
1 Kahve Fincanı Tulum Peyniri
1 Tutam Rendelenmiş Muskat

Hazırlanışı
  • Önce sosu hazırlayınız.
  • Derin bir kaba haşlanmış yumurta sarılarını ufalayınız.
  • Üzerine krema, tozşeker, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, ceviziçi, rendelenmiş muskat, zeytinyağı, ezilmiş tulum peyniri ekleyiniz, hepsini karıştırıp bir sos hazırlayınız.
  • Bu sosu buzdolabnda 30 dakika kadar bekletiniz ve bu arada sosu haırlayınız.
  • Servis kabına marulları iyice doğrayınız.
  • Kereviz ve elmayı küp küp, haşlanmış yumurta beyazını yarım ay şeklinde doğrayınız.
  • Havuçları rendeleyiniz.
  • Bütün malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayınız.
  • Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan