1 Adet Marul
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Kereviz
1 Adet Ekşi Elma
2 Adet Havuç
3 Adet Haşlanmış Yumurta Beyazı
Sos:
3 Adet Haşlanmış Yumurtanın Sarısı
1 Çaybardağı Dövülmüş Ceviz İçi
2 Çorba Kaşığı Çiğ Krema
1 Çay Kaşığı Tozşeker
Yarım Limonun Suyu
1 Kahve Fincanı Zetin Yağı
1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
1 Kahve Fincanı Tulum Peyniri
1 Tutam Rendelenmiş Muskat
Hazırlanışı
- Önce sosu hazırlayınız.
- Derin bir kaba haşlanmış yumurta sarılarını ufalayınız.
- Üzerine krema, tozşeker, limon suyu, sirke, tuz, karabiber, ceviziçi, rendelenmiş muskat, zeytinyağı, ezilmiş tulum peyniri ekleyiniz, hepsini karıştırıp bir sos hazırlayınız.
- Bu sosu buzdolabnda 30 dakika kadar bekletiniz ve bu arada sosu haırlayınız.
- Servis kabına marulları iyice doğrayınız.
- Kereviz ve elmayı küp küp, haşlanmış yumurta beyazını yarım ay şeklinde doğrayınız.
- Havuçları rendeleyiniz.
- Bütün malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayınız.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder