Malzemeler
1 Çay fincanı pirinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardağı un
2 Kepçe yoğurt
4 Adet patates
1 Yemek kaşığı nane
3 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı margarin
8 Su bardağı kemik suyu veya su
Hazırlanışı
- Kemik suyunu veya suyu kaynatın.
- Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin.
- Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çıpın.
- Kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın.
- Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Eritilmiş 2 yemek kaşığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin.
- Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin.
- Tuz ekleyip ocaktan alın.
0 yorum:
Yorum Gönder