Malzemeler
1 Su Bardağı Pirinç
Yarım Demet Maydanoz
2 Patates
1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Et Suyu
2 Su Bardağı Süt
Tuz, Pulbiber
1 Su Bardağı Pirinç
Yarım Demet Maydanoz
2 Patates
1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Et Suyu
2 Su Bardağı Süt
Tuz, Pulbiber
Hazırlanışı
- Pirinci yıkayıp süzün.
- Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
- Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Margarini tencerede eritin.
- Patatesleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika kavurun.
- Patatesler yumuşamaya başlayınca et suyu ve sütü ilave edip kaynatın.
- Pirinci ve maydanozun yarısını ekleyin, ara sıra karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kalan maydanozu çorbanın üzerine serpin.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder