500 gr. Taze Lahana Turşusu
1 Adet Yeşil Ekşi Elma
2 Adet Havuç
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Kimyon Tohumu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon
Yeterince Karabiber
Hazırlanışı
- Büyük bir kabın içerisinde zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, şekeri ve tuzu karıştırın.
- Çırparak tuzu ve şekeri eritin.
- Lahana turşusunu bol su ile yıkayıp bütün tuzunu ve sirkesini akıtın.
- İyice durulayıp ince ince kıyın.
- Elmayı soyup zar büyüklüğünde doğrayıp kararmaması için limon suyu sıkın.
- Havuçları kazıyıp, yıkadıktan sonra rendeleyin.
- Hepsini karıştırıp, servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder