Malzemeler
1 Adet göbek marul
1 Su bardağı haşlanmış mısır
2 Dilim salam
2 Dilim kaşar peyniri
10 Adet siyah zeytin
1 Adet salatalık
1 Adet domates
1 Adet limonun suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 Adet göbek marul
1 Su bardağı haşlanmış mısır
2 Dilim salam
2 Dilim kaşar peyniri
10 Adet siyah zeytin
1 Adet salatalık
1 Adet domates
1 Adet limonun suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
- Marulu iri iri doğrayıp süzcege alın.
- Bol suda yıkayıp iyice süzülmesini bekleyin.
- Salam ve kaşar peynirini küçük küçük doğrayın.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.
- Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve salatalığı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra doğrayın.
- Servis tabağının etrafına domates dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
- Marul, salam, kaşar peyniri, mısır, zeytin ve salatalığı bir kapta karıştırıp servis tabağına alın.
- Tuz, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder