1 lahana göbeği veya 5-6 fal lahana yaprağı
2/3 su bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
3-4 diş samısak
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
bir mikatar ceviz
Süslemek için;
1/2 demet maydanoz
1 domates
1 salatalık
Hazırlanışı
- Lahanın dış yapraklarını ayıkladıktan sonra kalan göbek kısmını yumuşayana kadar bol suda haşlayalım.
- Suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyalım.
- Arzuya göre 3-4 diş samısağı dövüp bir kaseye aldığımız yoğurt ve yağ ile iyice karıştıralım.
- Sarmısaklı yoğurdu,mayonezi,dövülmüş cevizi ve tuzu derince bir kaba koyarak iyice karıştıralım.Kıyılmış lahanalrı da ekleyerek kepsini iyice harmanlayalım.
- Salatamızı servis tabağına yerleştirip üzerini kaşıkl düzeltelim.
- Domates ve salatalık dilimleri ve maydanoz dalları ile süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder