5 Aralık 2011 Pazartesi

Lahana Salatası


Malzemeler
1 lahana göbeği veya 5-6 fal lahana yaprağı
2/3 su bardağı mayonez
1 çay bardağı yoğurt
3-4 diş samısak
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
bir mikatar ceviz
Süslemek için;
1/2 demet maydanoz
1 domates
1 salatalık

Hazırlanışı
  • Lahanın dış yapraklarını ayıkladıktan sonra kalan göbek kısmını yumuşayana kadar bol suda haşlayalım.
  • Suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyalım.
  • Arzuya göre 3-4 diş samısağı dövüp bir kaseye aldığımız yoğurt ve yağ ile iyice karıştıralım.
  • Sarmısaklı yoğurdu,mayonezi,dövülmüş cevizi ve tuzu derince bir kaba koyarak iyice karıştıralım.Kıyılmış lahanalrı da ekleyerek kepsini iyice harmanlayalım.
  • Salatamızı servis tabağına yerleştirip üzerini kaşıkl düzeltelim.
  • Domates ve salatalık dilimleri ve maydanoz dalları ile süsleyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan