2 Adet kuşkonmaz
2 Adet patates
300 gr çalı fasulyesi
1 Adet en küçük boy lahana
3 Adet yumurta
1 Adet limon
3 Adet kornişon
Yeteri kadar mayonez
Yeteri kadar zeytinyağı, karabiber ve tuz
Hazırlanışı
- Kuşkonmaz ve çalı fasulyesini ayıklayıp, yıkayın.
- Patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
- Lahanın yapraklarını ayırıp iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
- Kuşkonmaz, fasulye, patates ve lahanaları ayrı kaplarda, tuzlu su ile haşlayıp suyunu süzün.
- Yumurtaları katı oluncaya kadar haşlayın.
- Kuşkonmazları küçük parçalara bölünüp salata tabağına koyun.
- Patetes, lahana ve fasulyeleri ilave edip tuzladıktan sonra iyice karıştırın.
- Üstünü mayonezle kaplayın.
- Dilimlenmiş katı yumurta ve kornişonlarla mayonezin üstünü süsleyin.
- Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder