5 Aralık 2011 Pazartesi

Kuşkonmaz Salatası


Malzemeler
2 Adet kuşkonmaz
2 Adet patates
300 gr çalı fasulyesi
1 Adet en küçük boy lahana
3 Adet yumurta
1 Adet limon
3 Adet kornişon
Yeteri kadar mayonez
Yeteri kadar zeytinyağı, karabiber ve tuz

Hazırlanışı
  • Kuşkonmaz ve çalı fasulyesini ayıklayıp, yıkayın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
  • Lahanın yapraklarını ayırıp iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Kuşkonmaz, fasulye, patates ve lahanaları ayrı kaplarda, tuzlu su ile haşlayıp suyunu süzün.
  • Yumurtaları katı oluncaya kadar haşlayın.
  • Kuşkonmazları küçük parçalara bölünüp salata tabağına koyun.
  • Patetes, lahana ve fasulyeleri ilave edip tuzladıktan sonra iyice karıştırın.
  • Üstünü mayonezle kaplayın.
  • Dilimlenmiş katı yumurta ve kornişonlarla mayonezin üstünü süsleyin.
  • Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan