Malzemeler
Yarım kg. kuşkonmaz
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kuru soğan 1 paket çiğ krema
Hazırlanışı
- Su, tuz, limon suyu ve şekeri tencereye koyalım ve kaynamaya bırakalım.
- Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayalım.
- Piştikten sonra çıkartıp süzelim.
- Soğutup ince ince dilimleyelim.
- Diğer tarafta tereyağı ile yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
- Unu ilave ederek, hafifçe karıştıralım, içine kepçe kepçe kuşkonmazları haşladığımız suyu ilave edelim.
- Topaksız kıvam için sürekli karıştıralım. Kuşkonmazları tencereye
- alalım.
- Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve baharatlarımızı ilave ederek lezzetlendirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder