Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
1.5 Çorba kaşığı margarin
200 gr dilimlenmiş mantar
4 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı pirinç
1 Çay bardağı krema
1 Demet maydanoz
1 Adet orta boy soğan
1.5 Çorba kaşığı margarin
200 gr dilimlenmiş mantar
4 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı pirinç
1 Çay bardağı krema
1 Demet maydanoz
Hazırlanışı
- Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin.
- Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın.
- Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin.
- Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
- Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder