5 Aralık 2011 Pazartesi

Mantar Çorbası



Malzemeler
1 Adet orta boy soğan
1.5 Çorba kaşığı margarin
200 gr dilimlenmiş mantar
4 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı pirinç
1 Çay bardağı krema
1 Demet maydanoz

Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin.
  • Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın.
  • Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin.
  • Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
  • Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan