Malzemeler
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Orta Boy Salatalık
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Nar Ekşisi Ya Da Limon Suyu
1 Su Bardağı Sıcak Su
Maydanoz
Nane
Karabiber
Pul Biber
Tuz
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Orta Boy Salatalık
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Nar Ekşisi Ya Da Limon Suyu
1 Su Bardağı Sıcak Su
Maydanoz
Nane
Karabiber
Pul Biber
Tuz
Hazırlanışı
- Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (suyunu çekecek şekilde).
- Bu şekilde suyunu çekmesi için 10 dakika bekletelim.
- Biz bu arada soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Biber salçasını ekleyelim.
- Ayrı bir kaba domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince ince doğrayalım.
- Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım.
- Nar ekşisi ve yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve servis yapalım.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder