5 Aralık 2011 Pazartesi

Kısır II


Malzemeler
3 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
Sıcak Su
7-8 Dal Taze Soğan
7-8 Adet Salatalık Turşusu
Maydanoz
Pul Biber
Tuz

Hazırlanışı
  • Bir kaba bulgurumuzu koyalım.
  • Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslatalım. Kapağını kapatalım.
  • 10-15 dakika bekletelim. Suyunu çekene kadar.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tavada biraz yağ ile kavuralım.
  • Biber salçasını ekleyelim.
  • Ayrı bir kaba domatesi, maydanozu, taze soğanı, salatalık turşusunu ve naneyi ince ince doğrayalım.
  • Kavurduğumuz soğanı su çekilmiş bulgura iyice yedirelim.
  • Tüm malzemeleri bulgura ekleyelim.
  • Limon, tuz, kırmızı biberi ve biraz daha zeytinyağı ekleyip tekrar karıştıralım
  • Kısırımız servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan