3 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
Sıcak Su
7-8 Dal Taze Soğan
7-8 Adet Salatalık Turşusu
Maydanoz
Pul Biber
Tuz
Hazırlanışı
- Bir kaba bulgurumuzu koyalım.
- Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslatalım. Kapağını kapatalım.
- 10-15 dakika bekletelim. Suyunu çekene kadar.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tavada biraz yağ ile kavuralım.
- Biber salçasını ekleyelim.
- Ayrı bir kaba domatesi, maydanozu, taze soğanı, salatalık turşusunu ve naneyi ince ince doğrayalım.
- Kavurduğumuz soğanı su çekilmiş bulgura iyice yedirelim.
- Tüm malzemeleri bulgura ekleyelim.
- Limon, tuz, kırmızı biberi ve biraz daha zeytinyağı ekleyip tekrar karıştıralım
- Kısırımız servise hazırdır.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder