5 Aralık 2011 Pazartesi

Kış Çorbası II

Malzemeler
2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı


Hazırlanışı
  • Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun.
  • Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin.
  • 4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ilave edin.
  • Yerelmaları yumuşayana dek pişirin.
  • Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin.
  • 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın.
  • Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın.
  • Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun.
  • Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan