Malzemeler
2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı
2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı
Hazırlanışı
- Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın.
- Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun.
- Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin.
- 4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ilave edin.
- Yerelmaları yumuşayana dek pişirin.
- Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin.
- 1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın.
- Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın.
- Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun.
- Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder