Malzemeler
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı salça
5.5 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
2-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı salça
5.5 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
2-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Tereyağından iki 2 çorba kaşığı alarak üzerine unu ilave edin.
- Orta hararetli ateşte, un sararana dek sürekli karıştırarak kavurup, kenarda bekletin.
- Ayrı bir kapra, kalan tereyağı ile salçayı birlikte 2-3 dakika kavurup, ateşten alın.
- Tekrar ocağa aldığınız kavrulmuş unun içine, azar azar 5.5 su bardağı suyu ilave ederek topaksız kıvama getirin.
- Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak çorbayı pişirin.
- Çorba koyulaşmaya başladığında üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın.
- Ateşten alıp, kaselere aktarın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder