5 Aralık 2011 Pazartesi

Kış Çorbası I

Malzemeler
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı salça
5.5 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
2-3 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber



Hazırlanışı
  • Tereyağından iki 2 çorba kaşığı alarak üzerine unu ilave edin.
  • Orta hararetli ateşte, un sararana dek sürekli karıştırarak kavurup, kenarda bekletin.
  • Ayrı bir kapra, kalan tereyağı ile salçayı birlikte 2-3 dakika kavurup, ateşten alın.
  • Tekrar ocağa aldığınız kavrulmuş unun içine, azar azar 5.5 su bardağı suyu ilave ederek topaksız kıvama getirin.
  • Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak çorbayı pişirin.
  • Çorba koyulaşmaya başladığında üzerine sütü döküp, bir taşım kaynatın.
  • Ateşten alıp, kaselere aktarın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan