5 Aralık 2011 Pazartesi

Körili Havuç Çorbası



Malzemeler
2 Adet soğan
1 Adet havuç
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Kahve fincanı un
1 Çorba kaşığı köri
5 Su bardağı et suyu
1 Çay kaşığı limon suyu
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber




Hazırlanışı
  • Soğan ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Sıvıyağı kızdırıp soğan ve havucu 5 dakika kavurun.
  • Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  • Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
  • Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin.
  • Çorbayı blenderdan geçirin.
  • Maydanozla süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan