Malzemeler
500 gr tavuk
1 Adet havuç
Yarım demet maydanoz
1 Adet patates
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
3 Adet yumurta
1 Su bardağı kaşar rendesi
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Tavuğun pişme süresi : 1 saat
Hazırlanışı
- Parçalanmış kemikli tavuk etlerini tencereye alın.
- Üzerine 8 su bardağı su ilave edin.
- Küçük küçük doğranmış patates, havuç, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip 1 saat pişirin.
- Pişen et ve sebzeleri tel süzgece boşaltıp suyunu başka bir tencereye alın.
- Tavuk parçalarını alıp, etlerini küçük küçük doğrayın.
- Pişen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin.
- Tereyağını bir tavada eritip 1 çorba kaşığı ilave ederek pembeleştirin.
- Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alıp kavrulan una ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca ateşten alıp yumurtaları tek tek ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırın.
- Tenceredeki tavuk suyuna hazırladığınız karışımı ilave edip 10 dakika kaynatın.
- Tavuk etlerini ekleyip karıtırın.
- Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder