5 Aralık 2011 Pazartesi

Kremalı Tavuk Çorbası



Malzemeler
500 gr tavuk
1 Adet havuç
Yarım demet maydanoz
1 Adet patates
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
3 Adet yumurta
1 Su bardağı kaşar rendesi
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Tavuğun pişme süresi : 1 saat


Hazırlanışı
  • Parçalanmış kemikli tavuk etlerini tencereye alın.
  • Üzerine 8 su bardağı su ilave edin.
  • Küçük küçük doğranmış patates, havuç, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip 1 saat pişirin.
  • Pişen et ve sebzeleri tel süzgece boşaltıp suyunu başka bir tencereye alın.
  • Tavuk parçalarını alıp, etlerini küçük küçük doğrayın.
  • Pişen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin.
  • Tereyağını bir tavada eritip 1 çorba kaşığı ilave ederek pembeleştirin.
  • Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alıp kavrulan una ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca ateşten alıp yumurtaları tek tek ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırın.
  • Tenceredeki tavuk suyuna hazırladığınız karışımı ilave edip 10 dakika kaynatın.
  • Tavuk etlerini ekleyip karıtırın.
  • Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan