5 Aralık 2011 Pazartesi

Kremalı Mantar Çorbası



Malzemeler
1 Adet küçük boy soğan
250 Gr mantar
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı krema
1 Çorba kaşığı un
Yeterince tuz, karabiber ve su


Hazırlanışı
  • Yağı bir tencerede kızdırın ve soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleştirin.
  • İçine unu ilave edip hafif sararana dek kavurun.
  • Mantarları limonlu ve tuzlu suda haşlayın.
  • Daha sonra çıkartıp küçük küçük doğrayın.
  • Kavrulmuş olan unun içine mantarların suyundan ekleyin.
  • Su kaynamaya başladığında içine mantarları, krema, tuz ve karabiberini ilave edip 10 dakika daha pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan