Malzemeler
60 Gr. Un
1 Litre Beyaz Et Suyu
1 Defne Yaprağı
100 Ml. Krema
50 Gr. Tereyağı
75 Gr. Domates Püresi
75 Gr. Havuç
75 Gr. Soğan
Yeteri Kadar Kekik
60 Gr. Un
1 Litre Beyaz Et Suyu
1 Defne Yaprağı
100 Ml. Krema
50 Gr. Tereyağı
75 Gr. Domates Püresi
75 Gr. Havuç
75 Gr. Soğan
Yeteri Kadar Kekik
Hazırlanışı
- Tereyağını eritin.
- Soğan, havuç, defne yaprağı ve kekiği ilave edin.
- Soğanlar hafif kahverengi olana kadar kızartın.
- Unu ekleyip sarı meyane yapın, soğutun.
- Domates püresini katıp karıştırın.
- Kaynar haldeki et suyunu çırparak katın, tahta kaşıkla pütürleri ezin.
- Bir taşım kaynatın, tuz, biber ekip kısık ateşte pişirin.
- Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın. Blendırdan da geçirebilirsiniz.
- Kremayı ekleyip tuzunu biberini koyun.
0 yorum:
Yorum Gönder