5 Aralık 2011 Pazartesi

Kremalı Domates Çorbası

Malzemeler
60 Gr. Un
1 Litre Beyaz Et Suyu
1 Defne Yaprağı
100 Ml. Krema
50 Gr. Tereyağı
75 Gr. Domates Püresi
75 Gr. Havuç
75 Gr. Soğan
Yeteri Kadar Kekik



Hazırlanışı
  • Tereyağını eritin.
  • Soğan, havuç, defne yaprağı ve kekiği ilave edin.
  • Soğanlar hafif kahverengi olana kadar kızartın.
  • Unu ekleyip sarı meyane yapın, soğutun.
  • Domates püresini katıp karıştırın.
  • Kaynar haldeki et suyunu çırparak katın, tahta kaşıkla pütürleri ezin.
  • Bir taşım kaynatın, tuz, biber ekip kısık ateşte pişirin.
  • Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın. Blendırdan da geçirebilirsiniz.
  • Kremayı ekleyip tuzunu biberini koyun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan