1 Çay bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı erişte
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
125 gr margarin
6 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı kuru nane
Tuz, kırmızıbiber
Hazırlanışı
- Ön hazırlık olarak yeşil mercimeği yıkayıp, 2 saat suda bekletin.
- Daha sonra haşlayıp suyunu süzün.
- Geniş bir tencerede margarini eritin.
- İçine küçük küçük doğranmış atıp kavurun salçayı, suyu ve önceden haşladığınız mercimeği ilave edin.
- Çorbayı 15 dakika kadar kaynattıktan sonra erişteyi ve tuzu koyun.
- Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Üzerine kuru naneyi ve kırmızıbiberi de ilave ederek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder