Malzemeler
3 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı erişte
1 Su bardağı un
250 gr süzme yoğurt
2 Sdet yumurta
100 gr tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
3 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı erişte
1 Su bardağı un
250 gr süzme yoğurt
2 Sdet yumurta
100 gr tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı
- Et suyunu kaynatıp, erişteyi ekleyin.
- 10 dakika pişirip, tencereyi ateşten indirin.
- Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvanına gelinceye kadar çırpın.
- Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.
- Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun.
- Hamuru rulo şelinde sarın.
- Küçük üçgenler kesip, bol tereyağda kavurun.
- Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip, pişirin.
- Kıkırdakları ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder