5 Aralık 2011 Pazartesi

Kıkırdak Çorbası

Malzemeler
3 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı erişte
1 Su bardağı un
250 gr süzme yoğurt
2 Sdet yumurta
100 gr tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı
  • Et suyunu kaynatıp, erişteyi ekleyin.
  • 10 dakika pişirip, tencereyi ateşten indirin.
  • Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvanına gelinceye kadar çırpın.
  • Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.
  • Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun.
  • Hamuru rulo şelinde sarın.
  • Küçük üçgenler kesip, bol tereyağda kavurun.
  • Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip, pişirin.
  • Kıkırdakları ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan