5 Aralık 2011 Pazartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası I



Malzemeler
8 Su bardağı et suyu,
2 Su bardağı kırmızı mercimek,
2 Baş soğan,
1,5 Çorba kaşığı sıvı yağ,
3 çeyrek kahve fincanı un,
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber,
Yeteri kadar tuz,
2 Su bardağı su.

Hazırlanışı
  • Tencereye 2 bardak su ile taşları,çöpleri ayıklanmış,iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur.
  • Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa,biraz daha sıcak su katılarak kaynatılabilir.)
  • Mercimek iyice yumuşayınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir veya mikserle 5-10 dakika karıştırılır.(Mikserin parçalayıcı bıçağıyla)
  • Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur.
  • Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırılarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir.
  • Sonra unla kavrulmuş soğanları elekten geçirerek veya mikserle karıştırarak püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır.
  • Ayrıca hazırlanacak et suyundan 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde örtülür.
  • 10 dakika sonra tadına bakılır.
  • Tuzu,biberi yeterliyse servis kaselerine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan