Malzemeler
8 Su bardağı et suyu,
2 Su bardağı kırmızı mercimek,
2 Baş soğan,
1,5 Çorba kaşığı sıvı yağ,
3 çeyrek kahve fincanı un,
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber,
Yeteri kadar tuz,
2 Su bardağı su.
Hazırlanışı
- Tencereye 2 bardak su ile taşları,çöpleri ayıklanmış,iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur.
- Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa,biraz daha sıcak su katılarak kaynatılabilir.)
- Mercimek iyice yumuşayınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir veya mikserle 5-10 dakika karıştırılır.(Mikserin parçalayıcı bıçağıyla)
- Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur.
- Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırılarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir.
- Sonra unla kavrulmuş soğanları elekten geçirerek veya mikserle karıştırarak püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır.
- Ayrıca hazırlanacak et suyundan 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde örtülür.
- 10 dakika sonra tadına bakılır.
- Tuzu,biberi yeterliyse servis kaselerine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.
0 yorum:
Yorum Gönder