5 Aralık 2011 Pazartesi

Kerevizli Patates Çorbası



Malzemeler
2 Yemek kaşığı margarin
2 Adet orta boy soğan
2 Adet orta boy patates
1 Adet küçük kereviz
6 Bardak su veya et suyu
2 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
2 Adet yumurta
Tavuk eti
1 Kahve fincanı krema
Tuz

Hazırlanışı
  • Bir tencereye 2 kaşık margarini koyup eritin.
  • İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün.
  • Soğanlar diriliklerini kaybettikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp, 5 dakika sote edin.
  • Suyu ve tuzu orta ateşte kaynatın.
  • Tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın.
  • Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın.
  • Sebzeler kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.
  • Bir kaseye un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı koyup iyice çırpın.
  • Çorbadan 1 kepçe alıp, terbiyeyi ılıştırın.
  • Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katıp bir taşım kaynatın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan