5 Aralık 2011 Pazartesi

Kereviz Çorbası


Malzemeler
3Adet kereviz,
2 Yemek kaşığı limon suyu,
2 Yemek kaşığı tereyağı,
2 Yemek kaşığı silme un,
3 Su bardağı et suyu,
Tuz,karabiber,
3 Sap dereotu  

Hazırlanışı
  • Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın.
  • İri parçalar halinde doğrayıp limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pişirin.
  • Haşlanmış kerevizleri suyu ile birlikte sıcak sıcak rondonun içine koyup karıştırarak püre yapın.
  • Dereotlarını da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Boşalan tencerede unu yağ ile kavurun.
  • Et suyunu ısıtın,ılık haldeki et suyunu veya aynı miktar suyu yedirerek kavrulmuş una ekleyin.
  • Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Sıcak sıcak servis yapın.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan