5 Aralık 2011 Pazartesi

Kefal Çorbası

Malzemeler
1 Adet kefal balığı
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kaşığı un (tepeleme)
1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet soğan
Tuz

Hazırlanışı
  • Tencereye yağı alıp, eritin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin.
  • Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın.
  • Sebzeleri de tencereye aktarıp, ara sıra karıştırarak sote edin.
  • Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin.
  • Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip, özenle yıkayın.
  • 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemiğini çıkarmadan)
  • Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip, tencereyi ateşten alın.
  • Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadını balığa verdiği için sebzelerin posalı kısmını kullanmaya gerek kalmaz)
  • Tereyağını eritip, unu ilave edin.
  • Un sararana dek kavurun.
  • 1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip, unubulamaç haline getirip, tencereye aktarın.
  • 1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
  • Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin.
  • Limon sıkarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan