Malzemeler
1 Adet kefal balığı
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kaşığı un (tepeleme)
1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet soğan
Tuz
1 Adet kefal balığı
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defne yaprağı
1 Çorba kaşığı salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kaşığı un (tepeleme)
1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet soğan
Tuz
Hazırlanışı
- Tencereye yağı alıp, eritin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
- Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın.
- Sebzeleri de tencereye aktarıp, ara sıra karıştırarak sote edin.
- Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin.
- Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip, özenle yıkayın.
- 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemiğini çıkarmadan)
- Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip, tencereyi ateşten alın.
- Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadını balığa verdiği için sebzelerin posalı kısmını kullanmaya gerek kalmaz)
- Tereyağını eritip, unu ilave edin.
- Un sararana dek kavurun.
- 1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip, unubulamaç haline getirip, tencereye aktarın.
- 1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
- Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin.
- Limon sıkarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder