5 Aralık 2011 Pazartesi

Katıklı Çorba



Malzemeler
2 Su bardağı buğday
1 Demet dereotu
1 Kilo yoğurt
Yarım su bardağı kuru fasulye
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Fasulyeleri akşamdan ıslatın.
  • Ertesi gün suyunu değiştirip, haşlayın.
  • Buğdayı ayıklayın ve 6 su bardağı kaynar suda 1 saat bekletin.
  • Daha sonra 45 dakika haşlayın ve suyunu süzün.
  • Yoğurdu 1 su bardağı su ile çırparak karıştırın, tuz ve karabiber katıp ısıtın.
  • İçine haşladığınız bulguru ve fasulyeleri katın.
  • İncecik kıydığınız dereotu ile karıştırıp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan