5 Aralık 2011 Pazartesi

Karnabahar Çorbası



Malzemeler
1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz, kırmızı biber
 
Hazırlanışı
  • Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun.
  • Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın.
  • Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın.
  • Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın.
  • Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın.
  • Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan