5 Aralık 2011 Pazartesi

Kara Lahana Çorbası



Malzemeler
1 Demet kara lahana
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber
2-3 Çorba kaşığı mısır unu
1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi

Hazırlanışı
  • Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın.
  • Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin.
  • Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun.
  • Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  • Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
  • Sürekli karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
  • Ateşten indirip kaselere boşaltın ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan