Malzemeler
1 Demet kara lahana
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber
2-3 Çorba kaşığı mısır unu
1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
Hazırlanışı
- Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın.
- Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin.
- Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun.
- Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
- Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
- Sürekli karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
- Ateşten indirip kaselere boşaltın ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder