5 Aralık 2011 Pazartesi

Kamelya Çorbası



Malzemeler
1/2 kg iç bezelye
2 Yemek kaşığı margarin
2 Adet orta boy soğan
2 Adet orta boy patates
1 Adet küçük kereviz veya
kurutulmuş kereviz yaprağı
15 Bardak su veya et suyu
(konserve bezelye ise 10 bardak su )
2 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
2 Adet yumurta
Çeyrek tavuk eti
1 Kahve fincanı krema
Tuz

Hazırlanışı
  • Bir tencereye 2 kaşık margarini koyup eritin.
  • İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün.
  • Soğanlar diriliklerini kaybettikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp, 5 dakika sote edin.
  • Bezelyeleri ilave edip, 2 dakika daha sote edin.
  • Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın.
  • Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
  • Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın.
  • Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın.
  • Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.
  • Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.
  • Bir kaseye un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı koyup iyice çırpın.
  • Çorbadan 1 kepçe alıp, terbiyeyi ılıştırın.
  • Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katıp bir taşım kaynatın.
  • Arzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan