Malzemeler
1/2 kg iç bezelye
2 Yemek kaşığı margarin
2 Adet orta boy soğan
2 Adet orta boy patates
1 Adet küçük kereviz veya
kurutulmuş kereviz yaprağı
15 Bardak su veya et suyu
(konserve bezelye ise 10 bardak su )
2 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
2 Adet yumurta
Çeyrek tavuk eti
1 Kahve fincanı krema
Tuz
Hazırlanışı
- Bir tencereye 2 kaşık margarini koyup eritin.
- İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün.
- Soğanlar diriliklerini kaybettikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp, 5 dakika sote edin.
- Bezelyeleri ilave edip, 2 dakika daha sote edin.
- Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın.
- Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
- Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın.
- Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın.
- Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra blendırdan geçirin.
- Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.
- Bir kaseye un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı koyup iyice çırpın.
- Çorbadan 1 kepçe alıp, terbiyeyi ılıştırın.
- Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katıp bir taşım kaynatın.
- Arzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder