5 Aralık 2011 Pazartesi

Kabak Çorbası



 Malzemeler
2 adet Kabak
3 çorba kaşığı un
Yarım Çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
750 ml. süt
2.5 su bardağı su
Yarım demet dere otu
biraz kırmızı biber

Hazırlanışı
  • Unu ayçiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim.
  • Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Kavrulmuş un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktır.Karıştırdıkça düzelecektir.
  • Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Dereotunu son anda ekleyin.
  • Çorbayı ocaktan indirdiğimizde üzerine bir kaşık yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan