Malzemeler
2 adet Kabak
3 çorba kaşığı un
Yarım Çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
750 ml. süt
2.5 su bardağı su
Yarım demet dere otu
biraz kırmızı biber
Hazırlanışı
- Unu ayçiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim.
- Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Kavrulmuş un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktır.Karıştırdıkça düzelecektir.
- Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
- Dereotunu son anda ekleyin.
- Çorbayı ocaktan indirdiğimizde üzerine bir kaşık yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökelim.
0 yorum:
Yorum Gönder