Malzemeler
1 kg. kabak
4 çorba kaşığı mayonez
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı ceviz,bir tutam dereotu
1 kg. kabak
4 çorba kaşığı mayonez
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı ceviz,bir tutam dereotu
Hazırlanışı
- Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak rendeleyelim.
- Ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
- Kabağı ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
- Sonra bir süre soğmaya bırakalım.
- Bu arada 2 diş sarmısağı dövelim ve mayonez,yoğurt,ince kıyılmış dereotuyla karıştıralım.
- Cevizleri havanda döverek veya robottan geçirerek bu karışıma ekleyelim.
- Kabağın üzerine dökerek iyice karıştıralım.
- Tuzunu da ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerini süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder