5 Aralık 2011 Pazartesi

Kabak Salatası


Malzemeler
1 kg. kabak
4 çorba kaşığı mayonez
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı ceviz,bir tutam dereotu

Hazırlanışı
  • Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak rendeleyelim.
  • Ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Kabağı ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Sonra bir süre soğmaya bırakalım.
  • Bu arada 2 diş sarmısağı dövelim ve mayonez,yoğurt,ince kıyılmış dereotuyla karıştıralım.
  • Cevizleri havanda döverek veya robottan geçirerek bu karışıma ekleyelim.
  • Kabağın üzerine dökerek iyice karıştıralım.
  • Tuzunu da ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerini süsleyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan