5 Aralık 2011 Pazartesi

İri Taneli Kısır


Malzemeler
2 Su bardağı bulgur
2 Su bardağı kaynar su
5 Dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 Adet limon suyu
Tuz

Hazırlanışı
  • Bulguru ayıklayıp iyice yıkayın.
  • Üzerine kaynar suyu dökün ve Bulgurlar şişene kadar bekletin.
  • Taze soğan ve maydanozu incecik kıyın, iyice şişen bulgurlarla karıştırın.
  • Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırmaya devam edin.
  • Bulgurlar salçayı iyice yiyince tuzunu ilave edin, üzerine 1 adet limon suyunu ekleyip kısırı soğumaya bırakın.
  • Daha sonra dilerseniz domates, salatalık ve marulla servis yapın.
  • NOT : Arzu ederseniz kısırınızın içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık, ince doğranmış marul veya kıvırcık ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan