Malzemeler
2 Su bardağı bulgur
2 Su bardağı kaynar su
5 Dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 Adet limon suyu
Tuz
2 Su bardağı bulgur
2 Su bardağı kaynar su
5 Dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 Adet limon suyu
Tuz
Hazırlanışı
- Bulguru ayıklayıp iyice yıkayın.
- Üzerine kaynar suyu dökün ve Bulgurlar şişene kadar bekletin.
- Taze soğan ve maydanozu incecik kıyın, iyice şişen bulgurlarla karıştırın.
- Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırmaya devam edin.
- Bulgurlar salçayı iyice yiyince tuzunu ilave edin, üzerine 1 adet limon suyunu ekleyip kısırı soğumaya bırakın.
- Daha sonra dilerseniz domates, salatalık ve marulla servis yapın.
- NOT : Arzu ederseniz kısırınızın içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık, ince doğranmış marul veya kıvırcık ilave edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder