Malzemeler
1 kilogram dana işkembe
1 kahve fincanı sirke
8 diş sarımsak
100 gram margarin
Kırmızı biber
1 fincan un
Tuz
Hazırlanışı
- İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır.
- Kuşbaşı şeklinde kesilir ve tencerenin içine konur.
- 2 diş sarımsak ilave edilir.
- Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır.
- Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır.
- Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır.
- Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur.
- 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya eklenir. 3-4 dakika kaynatılır.
- Tuzu ilave edilir.
- Kırmızı biber yağda birkaç sefer çevrilir ve kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür.
- Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder