5 Aralık 2011 Pazartesi

İşkembe Çorbası II



Malzemeler
1 kilogram dana işkembe
1 kahve fincanı sirke
8 diş sarımsak
100 gram margarin
Kırmızı biber
1 fincan un
Tuz


Hazırlanışı
  • İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır.
  • Kuşbaşı şeklinde kesilir ve tencerenin içine konur.
  • 2 diş sarımsak ilave edilir.
  • Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır.
  • Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır.
  • Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır.
  • Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur.
  • 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya eklenir. 3-4 dakika kaynatılır.
  • Tuzu ilave edilir.
  • Kırmızı biber yağda birkaç sefer çevrilir ve kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür.
  • Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan