5 Aralık 2011 Pazartesi

Ispanaklı Mantı Çorbası



Malzemeler
250 gr ıspanak (kökü veya yaprağı fark etmez)
300 gr mantı (1 kase)
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
Karabiber, tuz


Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Biraz zeytinyağında hafifçe sarartın.
  • Salçasını katın, eritin.
  • Suyunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin.
  • Kaynayan suya küçük doğranmış ıspanak saplarını ilave edin.
  • Ispanak sapları pişmeye yakın mantıyı atın.
  • Eğer ıspanak yaprağı kullanacaksanız, mantıyla beraber atın.
  • Tuz ve karabiberini atın.
  • Mantı pişince ocağın altını kapatın.
  • Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan