5 Aralık 2011 Pazartesi

Ispanak Çorbası



Malzemeler
750 gr ıspanak
2 Adet büyük patates
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)
1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
  • Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
  • Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın.
  • 2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin.
  • 1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, kavurun.
  • Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin.
  • Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün.
  • Tenceredekileri arasıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın.
  • Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
  • 1-2 Defa karıştırarak tenceredekileri servis kaselerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
  • Dilerseniz çorbanın üzerine yağda kızartılmış küçük ekmek parçaları da (küp küp doğranmış) koyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan