Malzemeler
750 gr ıspanak
2 Adet büyük patates
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı)
1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
- Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.
- Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın.
- 2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin.
- 1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, kavurun.
- Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin.
- Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün.
- Tenceredekileri arasıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın.
- Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
- 1-2 Defa karıştırarak tenceredekileri servis kaselerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
- Dilerseniz çorbanın üzerine yağda kızartılmış küçük ekmek parçaları da (küp küp doğranmış) koyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder