5 Aralık 2011 Pazartesi

İşkembe Çorbası I



Malzemeler
½ Kg İşkembe - Koyun
2 Lt. Su
2 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Un ½ Su Bardağı Sirke
7-8 Diş Sarımsak
50 gr. Tereyağı

Hazırlanışı
  • İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın.
  • İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.
  • Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
  • İşkembe’nin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
  • Küçük bir tava veya cezvede tereyağını eritin üzerine kırmızıbiberi ekleyin.
  • Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin.
  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan