Malzemeler
½ Kg İşkembe - Koyun
2 Lt. Su
2 Yumurtanın Sarısı
2 Yemek Kaşığı Un ½ Su Bardağı Sirke
7-8 Diş Sarımsak
50 gr. Tereyağı
Hazırlanışı
- İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın.
- İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın.
- Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
- İşkembe’nin suyundan ekleyerek ılıtın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
- Küçük bir tava veya cezvede tereyağını eritin üzerine kırmızıbiberi ekleyin.
- Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder