Yarım kilo ıspanak (yaprakları)
1 Adet orta boy haşlanmış patates
1 Çay bardağı süzme yoğurt
1 Çay bardağı mayonez
3 Diş sarımsak
1 Fincan zeytinyağı
Tuz
Süslemek için :
Yeşil zeytin ve salatalık turşusu
Hazırlanışı
- Ispanakları ayıklayıp, sap kısımları ayırın.
- Yapraklarını yıkayıp, suyunu iyice süzün.
- Ispanak yapraklarını çok ince kıyın ve robotta ince doğranmasını sağlayın.
- Haşlanmış patatesi rendeleyerek ıspanaklara ilave edin.
- İçine mayonezi, dövülmüş sarımsakları, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın.
- Salatayı servis tabağına alıp, üzerini kesilmiş turşu ve yeşil zeytinlerle süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder