5 Adet Orta boy Patates
5 Adet Orta boy Havuç
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Taze Soğan
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Mayonez
10 Kornişon Turşu
4-5 Diş Sarmısak
2 Adet Haşlanmış Yumurta
Kokteyl Zeytin
Tuz
Hazırlanışı
- Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.
- Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız.
- Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz.
- Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz.
- Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz.
- Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız.
- Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz.
- Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz.
- Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz.
- Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder