5 Aralık 2011 Pazartesi

Havuçlu Patates Salatası


Malzemeler
5 Adet Orta boy Patates
5 Adet Orta boy Havuç
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Taze Soğan
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Mayonez
10 Kornişon Turşu
4-5 Diş Sarmısak
2 Adet Haşlanmış Yumurta
Kokteyl Zeytin
Tuz

Hazırlanışı
  • Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.
  • Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız.
  • Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz.
  • Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz.
  • Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz.
  • Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız.
  • Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz.
  • Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz.
  • Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz.
  • Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan