1 Adet Marul
1 Adet Salatalık
1 Demet Kırmızı Turp
3 Adet Büyük Domates
150 gr. Tulum Peyniri
4 Sap Taze Soğan
10 Adet Siyah Zeytin
10 Adet Taze Nane Yaprağı
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Damla Acı Biber Suyu
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
- Marulu yıkadıktan sonra yapraklarını iri iri parçalayın.
- Salatalığı yıkayıp halka halka doğrayın.
- Kırmızı turbu yıkayıp ikiye üçe bölün.
- Soğanları ince ince kıyın.
- Domatesleri sekize bölün.
- Derin bir kabın içerisinde salatanın suyunu hazırlayınız.
- Zeytinyağını bir tutam tuz, bir tutam karabiber, kıyılmış nane yaprağı, sirke ve bir iki damla acıbiber suyu ile çırparak karıştırın.
- İçine hazırladığınız malzemeyi katıp, karıştırın.
- Üzerini siyah zeytin ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder