5 Aralık 2011 Pazartesi

Havuçlu Kabak Salatası


Malzemeler
200 gr kabak
200 gr havuç
1 Adet limon
Yarım demet taze soğanın yeşil uçları
200 gr yağlı yoğurt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tozşeker
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kabak ve havuçları yıkayıp, ayıklayın.
  • Her ikisini de ilk önce ince ince dilimleyin.
  • Daha sonra ince şeritlere kesin.
  • Limonu iyice yıkayın ve kabuğunu soyup, incecik doğrayın.
  • Limonun suyunu sıkın.
  • Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
  • Sosu kabak ve havuçlara katın.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyın.
  • Yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tutam tozşekeri karıştırın.
  • Sebzelerin üzerine yoğurt ve limon kabuklarını koyduktan sonra sıcak baget veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan