Malzemeler
200 gr kabak
200 gr havuç
1 Adet limon
Yarım demet taze soğanın yeşil uçları
200 gr yağlı yoğurt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tozşeker
Tuz, karabiber
200 gr kabak
200 gr havuç
1 Adet limon
Yarım demet taze soğanın yeşil uçları
200 gr yağlı yoğurt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tozşeker
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Kabak ve havuçları yıkayıp, ayıklayın.
- Her ikisini de ilk önce ince ince dilimleyin.
- Daha sonra ince şeritlere kesin.
- Limonu iyice yıkayın ve kabuğunu soyup, incecik doğrayın.
- Limonun suyunu sıkın.
- Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
- Sosu kabak ve havuçlara katın.
- Taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyın.
- Yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tutam tozşekeri karıştırın.
- Sebzelerin üzerine yoğurt ve limon kabuklarını koyduktan sonra sıcak baget veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder